perjantai 19. joulukuuta 2014

Pennut kasvaa kohisten

Nonniin :) 
Nyt alkaa univelka vähenemään ja jaksaa taas kirjoitella kuulumisia.

Pentulaatikossa on kaikki hyvin ja pennut kasvavat vauhdilla. Tällä hetkellä isoimman pennun titteliä kantaa "Veli Puolikuu", jonka syntymäpaino oli 0,425 g ja eilisillan punnituksen tulos oli 0,630 g. Veli on aikamoinen isomman oikeudella jyrääjä, joka puskee puskutraktorin lailla pienemmät sivuun ja raivaa itselleen tien tisseille omalla massallaan. Muutkin pennut ovat kovia syömään, mutta aina välillä täytyy Veli nostaa syrjään hetkeksi että pienemmillekin riittää maitoa. Veli kun tykkää jäädä paikalleen nukkumaankin tissi suussa. 

Toinen suuri persoona ja muutenkin aika iso on "Ylläri"-tyttö, joka hyvin äänekkäästi ilmoittaa itsestään joka tilanteessa. Jos tissistä ei tule maitoa tarpeeksi nopeasti Yllärin mielestä, niin sitä revitään, kiskotaan ja poljetaan suurella "raivolla" mahtavien äänitehosteiden kera. 

"Joulukuusi"-tyttö ja "Töyhtö"-poika ovat myös suuria "kitisijöitä", jotka tuntuvat ikäänkuin yllyttävän toinen toistaan kitisemään. Toinen kun aloittaa niin kohta aloittaa toinenkin ja päinvastoin. Eihän näiden pitäisi vielä mitään kuulla, mutta jostain syystä nuo kaksi ovat todella usein yhtäaikaa äänessä.

Kaikki pennut ovat todella vauhdikkaita liikkujia jo nyt. Etutassuilla vedetään itseään eteenpäin rallivauhtia ja päät senkun kolisee turvalautoihin mutkissa. :) Itse kun astuu laatikkoon täytyy olla varovainen ja nopea, sillä se tyhjä kohta johon ajattelit astua tai istahtaa voikin olla jo varattu. 

Gimma on palautunut synnytyksestä todella hyvin ja on hieno emo lapsilleen. Gimma suostuu lähtemään pentulaatikosta vain nopeasti piipahtamaan ulkona asioilla ja sitten vauhdilla taas takaisin sisälle ja tarkistamaan että kaikki pennut ovat tallella. 

Tami ja Pipsa ovat valitettavasti jääneet nyt hieman paitsioon viime päivien aikana vaikka yritänkin jakaa huomiotani myös heille aina välillä. Mutta ihmeen rauhallisesti nuo viettävät aikaa pentuhuoneen oviportin takana kuuntelemassa pentujen ääniä ja haistelemassa ihme tuoksuja. Myöskään Gimma ei mitenkään stressaa muiden lähellä olosta ja ulkoilut pihalla Tamin ja Pipsan kanssa sujuvat aivan sovussa. 

Pennuilla kävi jo ensimmäinen "vieraskin" eli veljentyttöni ja oma kummityttöni Mia. Hänet on nyt vuorostaan nimetty näiden pentujen kummitädiksi. Gimma hyväksyi Mian nopeasti pentulaatikkoon istuskelemaan, no onhan Mia samaa perhettä. Ihan aluksi Gimma vilkaisi Miaa pari kertaa hieman valppaamalla katseella ja sitten totesi että kyllähän mä tuohon meidän kenneltyttöön voin luottaa. :)


Tytöt

Pojat

Pojat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti