keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulun valvojaisia

Pennut 9 päivää vanhoina.

Veli Puolikuu (päivän paino 0,834 g) 
Iso-K (päivän paino 0,796 g)
Töyhtö (päivän paino 0,819 g)
Ylläri (päivän paino 0,702 g)
Lilla (päivän paino 0,684 g)
Joulukuusi (päivän paino 0,727 g)
Lusikka (päivän paino 0,714 g)
Kaks-Piste Pirkko (päivän paino 0,849 g)

Voisiko vähempää valmistella joulua kuin minä tänä vuonna, epäilen :) Tämä joulu täyttyy pentulaatikon touhujen seuraamisesta sekä Gimman ja pentujen tarpeista huolehtimisesta. Muuta en edes ajattele tehdä. On muuten melkoisen rentouttavaa joulunviettoa :) Ainoa jouluruoka mitä tilasin itselleni kaupasta on rasiallinen suurinta jouluherkkuani eli rosollia. Sillä ja rusinoilla, pähkinöillä, hedelmillä ja parilla Julia-suklaakonvehdilla selviän hienosti tämän joulun valvojaisista.

Pennut menevät kovaa vauhtia eteenpäin niin painonkasvussa kuin ihan kirjaimellisestikin. Tänään olen huomannut monella jo takajalkojen liikkeiden kehittyneen. Enää ei mennä pelkästään etujaloilla vetämällä eteenpäin vaan vauhtia lisäävät takajalkojen selvät potkut. Ei enää mene kauan kun nostetaan vatsa ylös karvapediltä ja otetaan ensimmäiset huojuvat askeleet. :)

Eilen saimme täälläkin vihdoin maahan kunnon lumipeitteen. Puhdas valkoinen lumi sai Gimmankin tänään innostumaan hetkeksi leikkimään ja juoksemaan Tamin ja Pipsan kanssa pihassa. Sitä ei olekaan tapahtunut pariin kuukauteen, tiinettä Gimmaa kun ei olisi voinut vähempää kiinnostaa leikkiminen muiden kanssa. Nyt mamma-koira näytti nauttivan täysillä viikko sitten keventyneistä linjoistaan. Naureskelin Gimmalle, että hillitse vähän, kohta tulee nisistä kirnupiimää.

Koko ajan kasvavat ja ravintoa emostaan imevät pennut ovat lisänneet Gimman ruokahalua jo hurjan määrän. Ruokaa on saatava jo neljä kertaa päivässä eikä sekään tunnu kohta riittävän. Täällä me siis Gimman kanssa tankataan molemmat itseämme, jotta jaksamme hoitaa pentuja. Erona on vaan se, että Gimma kuluttaa kaiken syömänsä ylimääräisen energian eikä todellakaan lihoa vaikka syö jo melkein kolminkertaisen määrän normaalin verrattuna. Minulla sen sijaan tämä tankkaus varmasti näkyy pian jo ennestäänkin ei-niin-kapean uuman paisumisena. :D

pentukasa
ruokajono
yhteinen ruokahetki
 

ergonominen uniasento
lähiruokaa
 
ruoka maistuu
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti