perjantai 12. joulukuuta 2014

8 kalloa ja vetskaria

Voi miten oli levoton viime yö :( Gimma herätti minut kahden-kolmen tunnin välein päästämään hänet pihalle. Aamuyön tunteina olinkin sitten jo ihan varma että suoliston tyhjennys oli alkanut ja synnytys lähestyy vauhdilla. Tätä vahvisti se, että aamulla Gimmalle ei ruoka enää oikein maistunut ja pentulaatikossa piti vähän väliä käydä petaamassa pennuille hyvää pesää. Ajattelinkin jo että iltapäiväksi varaamaani röntgeniin ja eläinlääkärin tarkastukseen olisi turha enää lähteä.

Lähdimme kuitenkin ja sain hermoilleni sen verran rauhoitusta, että ihan jättipentuetta ei ole tulossa. Kuvassa näkyy 8 kalloa ja niihin liittyvää selkärankaa. Ihan sopiva pentumäärä. Tämän määrän ei ainakaan pitäisi aiheuttaa suuria synnytysvaikeuksia Gimmalle. Pennut näyttävät olevan myös aika nätissä jonossa pää edellä ulos tulossa. Eläinlääkäri tutkiskeli Gimmaa sitten yleisesti muutenkin ja totesi tytön olevan hyvässä synnytystä edeltävässä kunnossa. Kylläkin aivan valmiin näköinen aloittamaan jo synnyttämisen. :D Enkä yhtään ihmettele, sillä vatsassa käy semmoinen melske ja touhu, että mahtaa Gimman kyljet olla jo kipeänä potkuista. Gimman paino oli tänään tasan 30 kg, joten pikkusen on rauhoittunut tuo kasvu viimeisen viikon aikana.

Nyt sitten vaan jännitetään että pysyvätkö pennut laskettuun aikaan eli maanantaihin saakka masussa vai syntyvätkö jo viikonlopun aikana. Gimma on kyllä taas tämän iltapäivän aikana rauhoittunut ja söikin taas jo ruokaa eli ei ne nyt ihan heti varmaan ala syntyä. Minä itse olen valmistautunut ensi yötä varten pitkillä päiväunilla :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti