lauantai 3. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet

"High-Five"

Uuden vuoden juhlinnasta selvittiin hienosti. Gimma näytti hienosti rauhallista esimerkkiä pennuille eivätkä pennut edes tajunneet reagoida paukkeeseen mitenkään. Korvatkaan eivät onneksi vielä aattoiltaan mennessä ehtineet kunnolla aueta. Seuraavana päivänä huomasin kyllä pentujen kääntävän päätään äänen suuntaan, joten kuuloaisti alkaa pikkuhiljaa toimia. Samoin silmät seuraavat jo liikettä ja pennut luovat selvästi katseita ympärillä oleviin ihmisiin ja esineisiin.

Pennut liikkuvat myös jo huomattavasti enemmän ja paremmin. Ne ottavat jopa juoksuaskelia jo. Keskinäiset painileikit alkavat myös kiinnostaa. Kovasti purraan toisia kuonoon ja häntään sekä kampataan tarttumalla sisaruksen jalasta kiinni. 

Dieetti on tepsinyt hyvin ylensyötiripuliin eli pieni ruoan säännöstely on kannattanut. Gimma on viettänyt pidempiä aikoja poissa pentulaatikosta. Nyt pentujen vatsat toimivat paljon paremmin ja painot nousevat silti tasaisesti. En siis enää kanna huolta siitä asiasta.  

Oma ihana kummityttöni vietti veljensä kanssa uudenvuoden meillä. Hänet on nimetty nyt pentujen kummitädiksi ja meillä oli varsinainen aivoriihi pystyssä, kun keksimme pennuille nimiä. Saimmekin nimilistan aikaiseksi, mutta vielä en niitä julkista. Haluan niitä hieman vielä makustella ja katsella miten ne alkavat istua pennuille. Kasvaako siis pennuista todella nimiensä näköisiä selviää piakkoin.

Nyt alkaa olla aika avata ovet muillekin vieraille ja niitähän on jo tulossa roppakaupalla. Kalenteri alkaa täyttyä sovituista vierailuajoista. Etusijalla ovat nyt aluksi ne pennunodottajat, jotka eivät ole vielä täällä ehtineet käydä. Mutta varaudun henkisesti jatkuvaan vierasvirtaan ja Gimma sekä pennut toivottavat tulevat pentujen omistajat tervetulleiksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti