perjantai 9. tammikuuta 2015

"Verenhimoisia pikkupetoja" :D

Pentujen kasvu ja kehitys ovat tällä hetkellä melkein silmin nähtävässä vauhdissa. Pentujen keskinäiset leikki- ja painihetket pitenevät ja muuttuvat riehakkaammiksi päivä päivältä. Myös lelut ovat alkaneet kiinnostaa. Pienet pehmolelut, pallot ja köysilelut saavat jo kovaa kyytiä. Leikin tiimellyksessä alkavat pienet yksilölliset erot luonteissa pikkuhiljaa nousta esiin. 

Gimma imettää pentuja vielä ahkerasti, mutta imetysintoa alkaa ehkä hieman lannistaa se että pennuille on jo puhjennut terävät hampaanalut suuhun. Pentujen ruokahalu alkaa kuitenkin tuntua jo loputtomalta ja siksi muutaman päivän ajan pennut ovatkin totutelleet jo myös kiinteämmänkin ruoan syöntiin. Ensimmäisen kerran pennut saivat pienen nokareen raakaa nauta-sikajauhelihaa neljä päivää sitten. Nauroin itseni kipeäksi pentujen reaktiolle niiden saatua ensimmäisen lihanpalan suuhunsa. Pennuistahan kuoriutui varsinaisia "verenhimoisia pikkupetoja", jotka haukkuivat, murisivat ja kiljuivat saadakseen lisää lihaa. :D Vatsat kestivät hyvin ensimmäisen kiinteän ateriansa ja sen jälkeen pennut ovat sitten saaneetkin joka päivä pienen jauheliha-aterian. Myös kuivamuonaan on jo totuteltu vellimäiseen muotoon pehmennettynä ja hyvin maistuu sekin.

Pipsakin on nyt päässyt tutustumaan pentuihin. Sekin meni todella hienosti ja varsin rauhallisesti. Gimma antoi Pipsan tulla pentuhuoneeseen ilman minkäänlaista hermostuneisuutta tai muutakaan negatiivista reaktiota. Gimmalla ei ollut yhtään mitään sitä vastaan että Pipsa haisteli pennut läpi ja katseli laatikon ulkopuolelta kun Gimma imetti pentuja. Kyllä noi mun molemmat tytöt on vaan niin ihquja <3 .

Lehmä on kaadettu
Pipsa tutustuu pentuihin
Ihka ensimmäinen puurohetki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti