tiistai 24. marraskuuta 2015

Syyshaasteita

Tämä syksy on ollut moninaisia haasteita täynnä. Lumin pärjättyä hienosti ensimmäisissä näyttelyissään, oli aika viedä Gimma syyskuun lopussa luonnetestiin. Ihan vaan huvin vuoksi niinkuin mulla tapana nyt on ollut. Gimman luonnetestitulos oli melkoisen yllättävä tai sitten ei ... en oikein tiedä miten tuohon suhtautuisi. Tavallaan siitä tunnistaa Gimman, mutta sitten taas ei... Vaikea on myöskin tietää, miten paljon Gimman psyykkeeseen ja sitä kautta testitulokseen vaikutti juuri alkamassa oleva juoksuaika. Jo pari päivää ennen testiä aloin katsella Gimman takapuolta ja pelätä ehtiikö juoksut alkaa. Vielä testiaamuna pyyhiskelin peppua ja kun tuloksena oli aina puhdas paperi, päätin mennä sitten testiin, kun kerran oli tullut ilmoittauduttua. Voi olla, että se oli virhepäätös, mutta se nyt on sitten jälkikäteen jossittelua ja tulos on se mikä on. Testipäivän iltana nimittäin lattialle tippuivat ensimmäiset tipat. :(
Testin alussa tuomari aina kyselee koiran elinoloista sekä asemasta ja roolista mahdollisessa koiralaumassa. Kerroin Gimman olevan laumassani kahden vahvan koiran jälkeen vasta kolmantena arvojärjestyksessä ja toimivan meidän hälyttäjäkoirana. Eli esim, kun meille tulee vieraita tai aidan takana kulkee ihmisiä, Gimma antaa hälytyksen ja kutsuu sillä Tamin ja Pipsan apuun. Testin jälkeen tuomari kertoi tämän roolin näkyneen selkeästi Gimman reaktioissa koko testin ajan. Eli joka tilanteessa annettiin hälytys ja odotettiin apujoukkoja paikalle. Mutta nyt kun niitä ei saapunutkaan, meni likalla pasmat vähän sekaisin. Kukas nyt sitten hoitaa homman loppuun, kun mammakin tuossa seisoo vaan eikä tee mitään, ihmetteli Gimma.


GIMMAN LUONNETESTI 27.9.2013 Raisio
Tuomareina Carita Koskinen ja Sirpa Heilä
Terävyys: koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä +1b
Puolustushalu: pieni +1
Taisteluhalu:  pieni -1 (kerroin 10)
Hermorakenne: hermostunein pyrkimyksin +1b (kerroin 35)
Temperamentti: kohtuullisen vilkas +2 (kerroin 15)
Kovuus: pehmeä -2 (kerroin 8 )
Luoksepäästävyys:  luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen +2a (kerroin 15)
Laukauspelottomuus: laukausvarma +++
Yhteensä siis 56 pistettä  (97-41).
Itselleni suuri haaste on tänä syksynä ollut lyhyt paluu koulunpenkille. Työvoimapoliittisesta koulutuksesta pitkäaikaistyöttömälle on kysymys, mutta hakeuduin kurssille itse, jotta saisin taas jotain mielekästä tekemistä arkipäiviin. Töitä kun tuntuu olevan mahdoton saada. :( Lokakuun loppupuolella aloitin siis Raision Aikuiskoulutuskeskuksessa Timalissa Toimistoalan soveltuvuuskoulutuksessa. Kurssilla meidän olisi tarkoitus, miettiä mikä meistä voisi isona tulla ja samalla vähän päivittää toimistoalan taitojamme. Aikalailla kirjanpitoon ja palkanlaskentaan koulutus painottuu. Jos joku olisi minulle vielä vaikka puolivuotta sitten sanonut, että minusta voisi tulla isona kirjanpitäjä, olisin varmaan hymähtänyt vastaukseksi, että joopa joo, ei varmasti tule. Numerot ja minä emme ole niin kovin hyviä ystäviä, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Kurssi on saanut minut toisiin aatoksiin ja parhaillaan pyörittelen mielessäni hakeutumista Taloushallinnon osaajan- jatkokoulutukseen. Kovasti minua ovat opettajat sinne tyrkkäämässä. Kuka olisi uskonut, minä olen kuulemma hyvä numeroiden kanssa. Tiedä häntä sitten, ehkä, mahdollisesti, kenties, saas nähdä, mikä jottei...
Minusta on jotenkin ollut hauskaa päästä näin aikuisiällä vielä osalliseksi Wilmaan, järjestelmään jonkalaista ei, silloinkuin minä olen edellisen kerran kouluja käynyt, vielä ollut olemassakaan. On koulusta minulle ihan konkreettistakin hyötyä ollut. Sain siellä suoritettua kauan kaipaamani hygieniapassin, sitä kun niin moneen työpaikkaan nykyään tarvitaan. Ja parhaillaan on suorituksen alla @-kortti, jolla voin todistaa osaavani käyttää tietokonetta, vaikka näin vanha olenkin. ;)

15. marraskuuta oli Suomen sveitsinpaimenkoirayhdistyksen syyskokous, jossa valittiin johtokunnasta erovuorossa olevien tilalle uusia jäseniä ja appenzellien jalostustoimikuntaan kokonaan uusi miehistö. Ilokseni päädyin sitten molempiin luottamustehtäviin. Eli ensi vuosi tuo sitten minulle uusia haasteita johtokunnan ja jalostustoimikunnan jäsenenä. Saas nähdä, mitä sitä saadaankaan aikaiseksi :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti